Mikrouuniperuna kotimaisella järvikalalla (0,07 kilowattituntia)

Uuni käyttää kohtuullisen paljon sähköä. Uuniperunassa perunan sijaan ratkaisevaa on tietysti täyte. Keskikokoisen perunan voi helposti valmistaa mikrossa murto-osassa siitä ajasta ja energiasta mitä sen valmistus uunissa vaatisi.

Ainekset (yhdelle):

  • 1-2 keskikokoista Rosamunda-perunaa per ruokailija
  • 1 Tölkki kotimaista luonnonkalaa öljyssä (tonnikalakin käy, järvikala on kestävämpää)
  • 1-2 ruokalusikallista majoneesia maun mukaan
  • Tuore lime
  • 1/2 tl sitruunapippuria
  • 1 tl Salsa Chile habaneroa (jos pidät tulisesta ruuasta)

    1. Tee raakaan perunaan muutamia reikiä haarukalla

    2. Kääri peruna kosteaan talouspaperiin ja laita se lautasen päällä mikroon n. 15 minuutiksi

    3. Sotke kulhossa säilykekala (muista valuttaa pois ylimääräinen öljy, majoneesi, 1/4 lime sekä mausteet.

    4. Asettele valmis täyte lautaselle kypsennetyn perunan kaveriksi

Aterian vaatima sähkö:

Mikrossa: 0,07 kWh x 0,45 €/kWh* = 3,15 senttiä

Uunissa: 0,5 kWh + 0,45 €/kWh = 22,50 senttiä

*päivän sähkön hinta

Jätä kommentti